¡Señores clientes, aquí incluso hablamos en catalán!

Categories: River.

River iniciem una original campanya en defensa del català i el model d’immersió lingüística que s’aplica a les escoles com a resposta als constants atacs que pateix la nostra llengua i la imatge distorsionada que se’n projecta a fora. Amb la campanya, pretenem que s’estengui a altres establiments comercials que treballen de cara al públic, pretén posar en evidència des de la provocació la inexistència de cap conflicte lingüístic al nostre país més enllà del que provoquen de manera interessada i postissa col·lectius anticatalans que volen imposar l’ús de l’espanyol a les escoles.

La recent resolució del Tribunal Suprem qüestionant precisament el model d’immersió lingüística que s’aplica al sistema educatiu català demostra no només el desconeixement de la reailitat social i lingüística de Catalunya sinó també el suport incondicional de determinades estructures de l’Estat i la Judicatura als detractors d’un model lingüístic que s’aplica amb èxit als països més avançats.

La campanya parteix de la complicitat dels clients de l’establiment i els adverteix, en espanyol, que poden exigir als cambrers i el personal que es dirigeixin a ells en català. “Señores clientes, aquí incluso hablamos el catalan, si ustedes quieren. No t’excloguis!”, és l’eslògan d’un dels cartells que pretén destacar precisament que l’ús del català no és excloent sinó, ben al contrari, ajuda la gent de fora que ha vingut a viure al nostre país a integrar-se de manera inclusiva.

Els establiments que es vulguin sumar a la campanya es poden descarregar el cartell a través de la plana web del River Girona. Les persones que a títol individual vulguin donar-hi suport podran signar en el llibre d’adhesions que el River posa a disposició dels clients. Entre tots els participants se sortejarà un curs d’immersió sota aigua a les Illes Medes.

La campanya paradoxalment s’ha dissenyat en espanyol primer perquè va dirigida a la gent que acaba d’arribar al nostre país amb una imatge distorsionada que aquí s’imposa el català i es persegueix l’espanyol i, en segon lloc, per posar en evidència que l’ús de l’espanyol no és un patrimoni exclusiu dels que el volen imposar per sobre d’altres llengües que, com el català, es veuen constantment perseguides i atacades.

Adjuntem cartell de la campanya. Feu clic aquí.

Ens complau comunicar-vos que hem obert una petició a Change.org, on podeu signar per recolzar la immersió lingüística i dir-li al Govern de la Generalitat que estarem amb ells en les accions que prenguin per defensar el català. Feu clic aquí. Us agraïrem que signeu i li doneu difusió entre les vostres amistats.